NextCARDIO – un proiect de excelenta al Universitatii Lucian Blaga din Sibiu

Luni, 4 septembrie 2017, ora 12:00, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS) lansează oficial noul sediu al proiectului NextCARDIO, în clădirea Facultății de Medicină a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Se inaugurează astfel primul centru de cercetare ȋn domeniul chirurgiei endovasculare din România, alcătuit din specialiștii NextCARDIO, români și străini. Membrii echipei beneficiază de expertiza și experiența unora dintre cei mai prestigioși chirurgi de rang mondial, cum ar fi Prof. Dr. Sherif Sultan care este Președintele Societății Internaționale de Chirurgie Vasculară și angajat al ULBS în cadrul acestui proiect.

La acest eveniment de lansare vor fi prezente oficialități din partea ULBS, dar și doi invitați speciali, dnul Noureddine Frid și dnul Boubker Ait Brik – Virtual Simulation & Core Lab Director ȋn domeniul terapiei endovasculare. Aceştia au stat la baza dezvoltării multor din dispozitivelor folosite în prezent ȋn chirurgia endovasculară.

Cei doi contribuie practic la formarea echipei de cercetare NextCARDIO în ceea ce privește utilizarea softurilor de specialitate și simulare necesare ameliorării rezultatelor în chirurgia și terapia endovasculară.

Demarat în toamna anului 2016, proiectul „Cercetare de nouă generaţie prin asistenţă computerizată în managementul patologiilor cardiovasculare – NextCARDIO“ are printre principalele ținte dezvoltarea la Sibiu a unui institut internaţional de cercetare dezvoltat în cadrul unei colaborări internaționale, în special din domeniul medicinei minim-invazive.

Valoarea totală a proiectului este de 8.841.783,23 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 8.418.132,44 lei.

Proiectul este co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, în baza contractului de finanţare nr. 66/08.09.2016 încheiat cu Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare, în calitate de Organism Intermediar, în numele şi pentru Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Competitivitate

Date de contact:

Dr. Victor COSTACHE, Director proiect

Tel. 0757.055.111, E-mail:victorcostache@gmail.com

septembrie 1st, 2017|Fără categorie|