Medici din SUA și Europa învață la Sibiu

Spitalul Polisano – MedLife, în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, desfășoară în perioada 23 – 25 iulie, la Sibiu, cursul “Next cardio”, dedicat chirurgiei cardiovasculare minim invazive, având ca subiecte principale de abordare chirurgia aortică endovasculară și chirurgia valvulară endoscopică.

Cursul, care se întinde pe o durată de trei zile, îmbină teoria și practica. În fiecare zi, cursanții participă la realizarea unor intervenții complexe și învață noi tehnici chirurgicale minim invazive aplicate în protezarea aortică, plastie de valvă mitrală minim invazivă, protezare endovasculară a unei disecții de aorta sau protezare mitrală. Potrivit echipei medicale Polisano – MedLife, pacienții care sunt supuși acestor intervenții au fost diagnosticați cu stenoza aortică, insuficiență mitrală, disectie aortică sau stenoza mitrală, exprimându-și acordul pentru a fi parte din acest proiect didactic. “Toate intervențiile enumerate mai sus se practică în mod clasic prin sternotomie mediană (secționarea sternului cu un fierastrău electric), o intervenție ce necesită apoi o perioadă lungă de recuperare de până la 3 luni. Intervențiile minim invazive prezentate în cadrul cursului se realizează în mod curent în spitalul Polisano – MedLife Sibiu si au avantajul că sunt realizate pe cale videoasistată, toracoscopic, printr-o incizie de câțiva centimetri, printre coaste, avatanjele pacienților fiind majore în termeni de recuperare și reluare a activității de zi cu zi”, a declarat conf. dr. Victor Costache, șef secție chirurgie cardiovasculară și toracică Polisano, coordonatorul workshopului.

Intervențiile de acest tip, realizate pe cale videoasistată, toracoscopic, sunt practicate doar în câteva centre de elită din lume, cum ar fi Mayo Clinic (SUA) și Cleveland Clinic (SUA). La curs participă peste 10 specialiști, printre care și medici din SUA și Austria, care activează în instituții de prestigiu precum TriStar Cardiovascular Surgery (Nashville, SUA), Medical University of Innsbruck (Austria) și General Hospital of Vienna (Austria). Totodată, printre participanți se numără și patru ingineri de la LSI Solutions (Rochester, SUA).

“Centrul nostru este reputat pe plan mondial pentru că aplică aceste tehnici zi de zi, drept dovadă chirurgi de renume străini vin în training la noi. Am decis să limităm numărul cursanților, pentru a nu dilua astfel partea practică”, a menționat conf. dr. Victor Costache.

iulie 27th, 2018|Rezultate|