Global Registry MFM

Registrul Global pentru endoprotezele Multistratificate Modulatoare de Flux (MFMGR) a fost înființat de catre Institutul de Vest din Galway, Irlanda, în 2014, pentru a înregistra informații cu privire la toate endoprotezele realizate de firma Cardiatis (Isnes, Belgia – www.cardiatis.com) si care au fost implantate la placienti suferind de patologie aortica (anevrism, disectie)la nivel global. Registrul este completat periodica cu cazur, cu follow-up-uri si cu baze de date care sunt analizate de catre o echipă medicală specializată, care se axează pe managementul bolilor vasculare.

Registrul Global MFM a fost creat pentru a furniza suficiente date anamnestice, de istoric al bolilor si al factorilor de risc intr-o polulatie date care se înregistreaza si si in urma carora rezulta statistici importante in stabilirea tratamentului și in evolutia pe termen lung a pacientilor care au implantata o endoproteza MFM. Atunci cand un pacient este tratat cu MFM, medicul sau spitalul înregistrează detaliile relevante (pre-operatorii, intra-operatorii, post-operatorii si follow-upuri periodice). Aceste informații sunt apoi trimise catre Registrul Global.

Registrul este esențial pentru:

1. Identificarea cazurilor de succes / eșec terapeuti al endoprotezelor MFM.
2. Efectuarea de cercetări asupra unor cazuri de pacienți, cum ar fi: Examinarea tendințelor bolii aortice anevrismale în timp; Determinarea incidenței bolii aortice anevrismale, tip și morfologie.
3. Îmbunătățirea tehnologiei.