Bolile cardiovasculare, prima cauză de deces în România

Bolile cardiovasculare reprezintă prima cauză de deces în România, au anunțat, miercuri, la deschiderea Congresului Internațional „East Meets West” de la București, specialiștii în domeniu. Cu toate acestea programele pentru tratarea bolilor cardiovasculare sunt subfinanțate, motiv pentru care pacienții care au nevoie de operații sunt trecuți pe liste de așteptare.

„Bolile cardiovasculare au devenit prima cauză de deces în România. 60% din decese  sunt cauzate de bolile cardio-vasculare, la noi în țară”, a precizat prof. dr. Victor Costache, la conferința de presă din deschiderea Congresului Internațional „East Meets West”. Acesta se desfășoară la București, în perioada 4-6 octombrie, scopul său principal fiind acela de a oferi șansa participanților români de a sta față în față cu lideri de opinie de rang mondial din domeniu.

La rândul său, prof. dr. Adrian Molnar a declarat că „bolile cardiovasculare depășesc cu mult celelalte tipuri de patologii, cum ar fi cea oncologică sau cea renală. Sunt de aproape trei ori mai multe decese cauzate de bolile cardiovasculare decât celelalte. Printre cauze, se numără stresul alimentația, stilul de viață al românilor”.

octombrie 4th, 2018|Rezultate|