Congresul East Meets West 2019 – Cei mai importanți specialiști în chirurgia cardiovasculară vin la București pentru a prezenta cele mai noi tehnici minim invazive

Informația pe scurt:

  • Congresul East Meets West 2019 aduce la București personalități de excepție din domeniul cardiologiei și chirurgiei cardiovasculare.
  • Sunt prezentate cele mai noi tehnici minim invazive din domeniu.
  • Medicii români participă la o manifestare de același nivel științific ca un congres european sau nord american.
  • Aduce standardele înalte din domeniul sanitar din Europa mai aproape de specialiștii și pacienții din țara noastră.

Conf. Dr. Victor Costache, Președintele Societății Române de Chirurgie Endovasculară și Conf. Dr. Horațiu Moldovan, Președintele Congresului East Meets West 2019, explică de ce este important acest eveniment pentru medicina românească și mediul universitar.

Care este scopul congresului și care vor fi beneficiile pentru pacienții cu boli cardiovasculare?

Scopul acestei manifestări științifice este de a crea în România, împreună cu colegii din țară, un nucleu de specialiști cardiovasculari, care să fie în permanentă legătură cu omologii lor europeni și din America de Nord. Astfel, acest congres are rolul de a aduce în fața specialiștilor și pacienților din țara noastră cele mai înalte standarde care există în sectorul sanitar din alte țări europene.

Personalitățile din toată lumea invitate la București fac din acest congres un eveniment unic. Cine sunt invitații din acest an?

La ediția din acest an îi vom avea alături pe Prof. Alan Lumsden Presedintele ISEVS și Directorul Centrului de Boli Cardiovasculare din Houston, Prof. Rodney White , UCLA , Prof. Karin Sipido, coordonatoarea programelor de cercetare în bolile cardiovasculare la Comisia Europeană, Prof. Kak Khee Yeung de la Universitatea din Amsterdam și încă 35 de personalități de renume din domeniul bolilor cardiovasculare.

Ce tehnici și tehnologii de ultimă generație vor fi prezentate la EMW?

Congresul se axează pe trecerea în revistă a celor mai noi tehnici minim invazive din domeniu: operații valvulare endoscopice și robotice, implantare de valve transcateter, prezentarea celor mai noi endoproteze folosite în bolile aortice, dar și workshopuri de formare în domeniu pentru tinerii medici specialiști.

Articol complet ….

Preluare: Hotnews.ro

septembrie 2nd, 2019|Congrese, Publicatii, Rezultate|